Bezárás
BezárásVálassz várost
BezárásVálassz várost

Országos Nyitóoldal / Szolnok / Programok / Gyerekprogram / Mesék szárnyán gyermekszínház

Mesék szárnyán gyermekszínház 2016

Aba-Novák Kulturális Központ, Liszt Ferenc színházterem 5000 Szolnok, Hild József tér 1 -

Mesék szárnyán gyermekszínház információk

A szolnoki Aba-Novák Kulturális Központ újra mesére hívja a legkisebbeket. 2016. október 18-tól újra kezdetét veszi a meseszezon és megvásárolhatók a jegyek a Mesék szárnyán bérletes meseelőadás-sorozatokra!

A gyerekek olyan szuper bábjáték és mesejátékokat izgulhatnak végig, mint az Ilók és Mihók népmesei történetét vagy a Bátos sün kalandjait, karácsony táján pedig betlehemes játék hangolja a kicsiket az ünnepre

Bemutatásra kerülő előadások:


2016. október 18.  10 és 14 óra:
Babszem Jankó Gyermekszínház: Ilók és Mihók- magyar népmese

„ Nagy a bánatba esett nemrégiben Mihók! Furcsa érzés marja, fájdalom gebeszti. De nem ám betegség, hanem a szerelem! Osztán, hogy kit szeret? Meg nem mondja senki, aztat még Mihók sem sejti! Ha nem lenne az az okos édesanyja, tán még ma is csak sóhajtozik, nyűgölődik. De szerencsére van, s ő tudja, mi ilyenkor az orvosság! Bizony meg kell házasodni, az aztán kigyógyít minden bajból. S ha már épp arra jár Ilók, a szomszéd faluból, épp kapóra jön a nászra… Csakhogy Ilókot nem olyan fából faragták, hogy csak úgy tessék-lássék férjhez menjék! Az ő kezét ki kell érdemelni! Így aztán Mihók, aki nem épp az eszéről híres, bizony keservesen megemlegeti a lánykérést… többször is!”
A tizenöt éve nagy sikerrel működő és a Gárdonyi Géza színházban rendszeresen vendégszereplő társulat mesejátékokat és zenés foglalkozató műsorokat készít óvodás és kisiskolás gyermekek részére. Az előadásokon arra törekszenek, a klasszikus gyermekszínházi hagyományokat figyelembe véve, hogy az apró nézők résztvevőivé váljanak a színpadi eseményeknek.
                                                                                   

2016. december 6. kedd 10 és 14 óra
Harlekin Bábszínház: Egy jeles nap- Betlehemes játék zenével

„Egy kis hegyi faluban él egy fiatal pár, Mária és József.
egy hajnalom két kis angyal megjelent a kertjükben, és egy csecsemőt rejtettek a jászolba. Reggel, Mária csodálkozva látta, hogy a kisded felsír. Egyre gyűltek a szomszédok, s a falu nép és mind odasereglett a történetekre. „ Csoda történt! Csoda történt!”- kiabálták. elővezették a falu három bölcs asszonyát, akik a három királyok történetét kezdték mesélni: „Valamikor réges régen Betlehemben…”
Az egri Harlekin Bábszínház számára rendkívül fontos, hogy előadásaik látványvilága, vizuális megjelenítése - a bábúk és a díszletek - minden esetben a meglepetés erejével hassanak, hogy titkaikkal és csodáival elvarázsolják és lekössék a nézőket, hogy a csodák a színpadon és a nézőkben egyaránt megtörténjenek.

2017. február 21. kedd 10 és 14 óra
Nemzeti Táncszínház: Sárkánymese-táncjáték a Nemzeti Táncegyüttes előadásában

Korábbi nagysikerű mesedarabjai után a Magyar Nemzeti Táncegyüttes újabb kalandra hívja a gyermekeket. Folytatva régóta vallott koncepcióját, Zsuráfszky Zoltán és Vincze Zsuzsa szerzőpáros (most két fiatal koreográfus bevonásával) ismét a magyar népmesék különös világába kalauzolja közönségét.
Régóta vallják, hogy egy-egy táncjátékon keresztül még a legfiatalabbakat is megismertethetjük a magyar nép kultúrájával, hagyományaival, különösképpen, ha a darab eredeti népmesei, népköltészeti szövegekből építkezik és az autentikus népzenei- és néptánckincset felhasználva kerül életkoruknak megfelelő bemutatásra.
Így született meg legújabb gyermekelőadásuk, a SÁRKÁNYMESE.
A mesében a három szegénylegény vándorlásai során megelevenedő tárgyak, a táncoló csacsi, a boszorkány és a legyőzhetetlennek tűnő háromfejű sárkány, a kedves erdei manó, a jóságos Napkeleti király és a szépséges királykisasszony, valamint a pénzéhes kocsmáros és kapzsi lányai visszarepítenek bennünket azokba a tanulságos időkbe, amikor a jó lehet, hogy nehéz küzdelmek árán, de ésszel és kitartó munkával végül elnyeri méltó jutalmát.


2017. április 11. kedd 10 és 14 óra
Cs. Szabó István: A bátor sün- a Budai Bábszínház mesedarabja
Élő–bábos, zenés meseelőadás szünet nélküli egy órában.

„A kis bóklászó süninek mindenki nekiszalad figyelmetlenül. Ráfogják, hogy szándékosan szúrkál a tüskéivel. Ő mindenkitől bocsánatot kér, bekötözi a kényeskedőket, de azok ezután sem barátkoznak vele. Megneszeli a róka, hogy milyen kényeskedők vannak az erdőben.
Ravasz cselt eszel ki ellenük, hogy elcsípje zsákmánynak őket. Sikerül-e a terve? Mi történik a sünivel és a többiekkel?
Kiderül az izgalmas meséből.”
A Budai Bábszínház előadásai a barátság és szeretet meséi. Az erkölcs, a morál alapkérdései fogalmazódnak meg történeteinkben az óvodás és kisiskolás korosztály számára a nevelés és szórakoztatás céljával.
A mesés színdarabokat délelőtt 10 és délután 14 órakor tekinthetik meg az érdeklődők, az Aba- Novák épületrész Liszt Ferenc termében.

Az előadásokra a bérlet ára 2200,-Ft, míg a szólójegyek ára 700,-Ft lesz, amelyet az Aba–Novák épületrész jegypénztárában (nyitva tartás: hétköznap 10.00 - 13.00, 14.00-18.00), vagy Hajnal Annánál az 56/514-569-es és a 06/30-816-3927-es telefonszámon lehet megrendelni.


Fizetett hirdetés

Vélemények, hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned, ha nem vagy még regisztrált felhasználónk kattints ide

Programok

Eseménynaptár

Fizetett hirdetés


Fizetett hirdetés

Máj 25

Beregi Ünnepi Hét
2018 tavaszán is megrendezésre kerül Vásárosnaményban a Beregi Ünnnepi Hét. A színes
Nyíregyháza

Máj 26

VÁSÁROSnap és Gyermeknap
Tartalmas vidám családi és gyermekprogramok várnak mindenkit Vásárosnaményban 2018. máj...........
Nyíregyháza

Júl 06

Zoárd-napi Sokadalom
2018. július 6-7-én Vásárosnaményban a régi Kraszna-hídon és környékén Vásárosnamény Város Önko...
Nyíregyháza

Fizetett hirdetés

Térkép

Szállás a közelben

1 Sóház Hotel és Apartmanszálloda Szolnok

Bemutatkozás: Szállodánk, Szolnokon az egyetlen apartmanszállodaként, 2002. májusában...

2 Hozam Hotel Szolnok

A Hozam Hotel Szolnok belvárosában, egy csendes utcában található négycsillagos színvona...

3 Tisza Szálló és Gyógyfürdő Szolnok

A Tisza Szálló és Gyógyfürdõ Szolnokon a Tisza folyó partján parkosított környezetben...

Látnivalók a közelben

1 Aba-Novák Kulturális Központ
Logó

Szolnok Megye Tanácsa 1978. július 1-én alapította meg a város új kulturális intézmény...

2 Megyeháza
Logó

Az eklektikus stílusú Szolnoki Megyeházát Pucher József építész irányításával, Benk...

3 Sajó Elemér portrészobra
Logó

Sajó Elemér bronz portrészobra Szolnokon, a Vízügyi Székház előtti Hild téren áll.

Shopping a közelben

2 Levis Márkabolt

A Levi's márkaboltban a Levi's teljes választéka megtalálható illetve megrendelhető. Fér...

3 Levis Márkabolt

A Levi's márkaboltban a Levi's teljes választéka megtalálható illetve megrendelhető. Fér...

MegosztomProgram, esemény kereső Szolnok

Partnereink
Facebook