Bezárás
BezárásVálassz várost
BezárásVálassz várost

Országos Nyitóoldal / Szolnok / Programok / Gyerekprogram / Mesék szárnyán gyermekszínház

Mesék szárnyán gyermekszínház 2016

Aba-Novák Kulturális Központ, Liszt Ferenc színházterem 5000 Szolnok, Hild József tér 1 -

Mesék szárnyán gyermekszínház információk

A szolnoki Aba-Novák Kulturális Központ újra mesére hívja a legkisebbeket. 2016. október 18-tól újra kezdetét veszi a meseszezon és megvásárolhatók a jegyek a Mesék szárnyán bérletes meseelőadás-sorozatokra!

A gyerekek olyan szuper bábjáték és mesejátékokat izgulhatnak végig, mint az Ilók és Mihók népmesei történetét vagy a Bátos sün kalandjait, karácsony táján pedig betlehemes játék hangolja a kicsiket az ünnepre

Bemutatásra kerülő előadások:


2016. október 18.  10 és 14 óra:
Babszem Jankó Gyermekszínház: Ilók és Mihók- magyar népmese

„ Nagy a bánatba esett nemrégiben Mihók! Furcsa érzés marja, fájdalom gebeszti. De nem ám betegség, hanem a szerelem! Osztán, hogy kit szeret? Meg nem mondja senki, aztat még Mihók sem sejti! Ha nem lenne az az okos édesanyja, tán még ma is csak sóhajtozik, nyűgölődik. De szerencsére van, s ő tudja, mi ilyenkor az orvosság! Bizony meg kell házasodni, az aztán kigyógyít minden bajból. S ha már épp arra jár Ilók, a szomszéd faluból, épp kapóra jön a nászra… Csakhogy Ilókot nem olyan fából faragták, hogy csak úgy tessék-lássék férjhez menjék! Az ő kezét ki kell érdemelni! Így aztán Mihók, aki nem épp az eszéről híres, bizony keservesen megemlegeti a lánykérést… többször is!”
A tizenöt éve nagy sikerrel működő és a Gárdonyi Géza színházban rendszeresen vendégszereplő társulat mesejátékokat és zenés foglalkozató műsorokat készít óvodás és kisiskolás gyermekek részére. Az előadásokon arra törekszenek, a klasszikus gyermekszínházi hagyományokat figyelembe véve, hogy az apró nézők résztvevőivé váljanak a színpadi eseményeknek.
                                                                                   

2016. december 6. kedd 10 és 14 óra
Harlekin Bábszínház: Egy jeles nap- Betlehemes játék zenével

„Egy kis hegyi faluban él egy fiatal pár, Mária és József.
egy hajnalom két kis angyal megjelent a kertjükben, és egy csecsemőt rejtettek a jászolba. Reggel, Mária csodálkozva látta, hogy a kisded felsír. Egyre gyűltek a szomszédok, s a falu nép és mind odasereglett a történetekre. „ Csoda történt! Csoda történt!”- kiabálták. elővezették a falu három bölcs asszonyát, akik a három királyok történetét kezdték mesélni: „Valamikor réges régen Betlehemben…”
Az egri Harlekin Bábszínház számára rendkívül fontos, hogy előadásaik látványvilága, vizuális megjelenítése - a bábúk és a díszletek - minden esetben a meglepetés erejével hassanak, hogy titkaikkal és csodáival elvarázsolják és lekössék a nézőket, hogy a csodák a színpadon és a nézőkben egyaránt megtörténjenek.

2017. február 21. kedd 10 és 14 óra
Nemzeti Táncszínház: Sárkánymese-táncjáték a Nemzeti Táncegyüttes előadásában

Korábbi nagysikerű mesedarabjai után a Magyar Nemzeti Táncegyüttes újabb kalandra hívja a gyermekeket. Folytatva régóta vallott koncepcióját, Zsuráfszky Zoltán és Vincze Zsuzsa szerzőpáros (most két fiatal koreográfus bevonásával) ismét a magyar népmesék különös világába kalauzolja közönségét.
Régóta vallják, hogy egy-egy táncjátékon keresztül még a legfiatalabbakat is megismertethetjük a magyar nép kultúrájával, hagyományaival, különösképpen, ha a darab eredeti népmesei, népköltészeti szövegekből építkezik és az autentikus népzenei- és néptánckincset felhasználva kerül életkoruknak megfelelő bemutatásra.
Így született meg legújabb gyermekelőadásuk, a SÁRKÁNYMESE.
A mesében a három szegénylegény vándorlásai során megelevenedő tárgyak, a táncoló csacsi, a boszorkány és a legyőzhetetlennek tűnő háromfejű sárkány, a kedves erdei manó, a jóságos Napkeleti király és a szépséges királykisasszony, valamint a pénzéhes kocsmáros és kapzsi lányai visszarepítenek bennünket azokba a tanulságos időkbe, amikor a jó lehet, hogy nehéz küzdelmek árán, de ésszel és kitartó munkával végül elnyeri méltó jutalmát.


2017. április 11. kedd 10 és 14 óra
Cs. Szabó István: A bátor sün- a Budai Bábszínház mesedarabja
Élő–bábos, zenés meseelőadás szünet nélküli egy órában.

„A kis bóklászó süninek mindenki nekiszalad figyelmetlenül. Ráfogják, hogy szándékosan szúrkál a tüskéivel. Ő mindenkitől bocsánatot kér, bekötözi a kényeskedőket, de azok ezután sem barátkoznak vele. Megneszeli a róka, hogy milyen kényeskedők vannak az erdőben.
Ravasz cselt eszel ki ellenük, hogy elcsípje zsákmánynak őket. Sikerül-e a terve? Mi történik a sünivel és a többiekkel?
Kiderül az izgalmas meséből.”
A Budai Bábszínház előadásai a barátság és szeretet meséi. Az erkölcs, a morál alapkérdései fogalmazódnak meg történeteinkben az óvodás és kisiskolás korosztály számára a nevelés és szórakoztatás céljával.
A mesés színdarabokat délelőtt 10 és délután 14 órakor tekinthetik meg az érdeklődők, az Aba- Novák épületrész Liszt Ferenc termében.

Az előadásokra a bérlet ára 2200,-Ft, míg a szólójegyek ára 700,-Ft lesz, amelyet az Aba–Novák épületrész jegypénztárában (nyitva tartás: hétköznap 10.00 - 13.00, 14.00-18.00), vagy Hajnal Annánál az 56/514-569-es és a 06/30-816-3927-es telefonszámon lehet megrendelni.


Fizetett hirdetés

Vélemények, hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned, ha nem vagy még regisztrált felhasználónk kattints ide

Programok

Eseménynaptár

Fizetett hirdetés


Fizetett hirdetés

Nov 16

Ügetőszilveszter
Budapest egyik legnépszerűbb szabadtéri évzáró rendezvénye vitathatatlanul az Ügetőszi......
Budapest

Nov 16

Móricz Zsigmond Színház műsora
A nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház műsora, előadásai, jegyárai
Nyíregyháza

Nov 16

Nadányi Zoltán Művelődési Központ programjai
A Nadányi Zoltán Művelődési Központ aktuális programjai.
Hajdúszoboszló

Fizetett hirdetés

Térkép

Szállás a közelben

1 Sóház Hotel és Apartmanszálloda Szolnok

Bemutatkozás: Szállodánk, Szolnokon az egyetlen apartmanszállodaként, 2002. májusában...

2 Hozam Hotel Szolnok

A Hozam Hotel Szolnok belvárosában, egy csendes utcában található négycsillagos színvona...

3 Tisza Szálló és Gyógyfürdő Szolnok

A Tisza Szálló és Gyógyfürdõ Szolnokon a Tisza folyó partján parkosított környezetben...

Látnivalók a közelben

1 Aba-Novák Kulturális Központ
Logó

Szolnok Megye Tanácsa 1978. július 1-én alapította meg a város új kulturális intézmény...

2 Megyeháza
Logó

Az eklektikus stílusú Szolnoki Megyeházát Pucher József építész irányításával, Benk...

3 Sajó Elemér portrészobra
Logó

Sajó Elemér bronz portrészobra Szolnokon, a Vízügyi Székház előtti Hild téren áll.

Shopping a közelben

2 Levis Márkabolt

A Levi's márkaboltban a Levi's teljes választéka megtalálható illetve megrendelhető. Fér...

3 Levis Márkabolt

A Levi's márkaboltban a Levi's teljes választéka megtalálható illetve megrendelhető. Fér...

MegosztomProgram, esemény kereső Szolnok

Partnereink
Facebook